Iranska vlada odvraća ljude od ilegalnih okupljanja

tačno.net
Autor 31.12.2017. u 08:44

Iranska vlada odvraća ljude od ilegalnih okupljanja

Iranski ministar unutrašnjih poslova pozvao je građane da ne učestvuje u “ilegalnim okupljanjima” posle dva dana demonstracija protiv vlasti i skupog života održanih u desetak gradova širom zemlje.

“Pozivamo stanovnike da ne učestvuju u ilegalnim okupljanjima. Do sada su snage bezbednosti i sudske vlasti pokušale da upravljaju ilegalnim okupljanjima da ne bi bilo problema”, rekao je danas ministar Abdolreza Rahmani Fazli, prenosi agencija Isna.

On je poručio da ukoliko ljudi žele da organizuju skupove treba da podnesu zahtev i za to dobiju dozvolu i dodao da je dobio informacije da ima poziva preko društvenih mreža za učestvovanje u okupljanjima.

Iranska televizija prvi put je danas izvestila o protestima održanim u četvrtak i petak i prikazala snimke navodeći da treba saslušati legitimne zahteve naroda.

Televizija je, takođe, osudila “kontrarevolucionarne” medije i grupe “bazirane u inostranstvu”, koje nastoje da iskoriste ta okupljanja.

U Teheranu i drugim iranskim gradovima danas se održavaju provladini skupovi, na kojima je okupljeno više hiljada ljudi.

RSE

tačno.net
Autor 31.12.2017. u 08:44