Iznad Francuske se srušio Airbus, 148 poginulih

tačno.net
Autor 24.3.2015. u 14:01

Iznad Francuske se srušio Airbus, 148 poginulih

AIRBUS A320 kompanije Germanwings srušio se u francuskim Alpama. U avionu je ukupno bilo 148 osoba. Vjeruje se da nema preživjelih. Iz Ministarstva vanjskih poslova doznajemo kako još nemaju informacije o tome je li u avionu bilo i hrvatskih državljana.

Srušeni avion letio je na liniji Barcelona – Dusseldorf. U avionu su bila 142 putnika i šest članova posade – dva pilota i četvero članova kabinskog osoblja. Avion se srušio kraj grada Barcelonnette koji je smješten oko sto kilometara sjeverno od Nice.

Pilot je kontroli leta u 10:47 sati po lokalnom vremenu javio da imaju problema te smanjio visinu za oko 1500 metara. Nedugo zatim let GWI18G nestao je s radara, a uskoro je potvrđeno da se srušio u Alpama.

Olupinu aviona locirao je francuski vojni helikopter, potvrdio je Eric Heraud, glasnogovornik kontrole leta u Parizu. Francuski ministar vanjskih poslova, koji se odmah zaputio na mjesto nesreće, također je potvrdio da je su pronađeni ostaci aviona. Benoit Zeisser, zapovjednik policije koji predvodi potragu za tijelima na mjestu nesreće, izjavio je da potraga neće biti jednostavna zbog vrlo teškog terena.

Iz Germanwingsa poručuju da još ništa ne mogu službeno potvrditi.

“Germanwings je svjestan medijskih objava koje spekuliraju oko incidenta, ali trenutačno još nemamo nikakvu potvrđenu informaciju s naše strane. Mediji će bit obaviješteni čim budu dostupne potvrđene informacije”, priopćeno je iz Germanwingsa.

Hollande: Nema preživjelih

Francuski predsjednik potvrdio je da nitko nije preživio nesreću.

“U avionu je bilo 148 osoba. Uvjeti nesreće, koji još nisu sasvim razjašnjeni, vode nas do zaključka da nitko nije preživio. Nesreća se dogodila u području do kojeg je osobito teško doći”, izjavio je Francois Hollande, te dodao kako se vjeruje da među žrtvama ima veliki broj njemačkih državljana.

Istu stvar rekao je i francuski premijer Manuel Valls koji također kaže da nesreću najvjerojatnije nitko nije preživio, prenosi Reuters. Valls dodaje da uzrok pada aviona za sada nije poznat.

Srušeni Airbus star je 24 godine i dio je flote Lufthanse, matične kompanije Germanwingsa, još od 1991. godine.

index.hr

tačno.net
Autor 24.3.2015. u 14:01