Izrael ispalio topničke granate na sirijske položaje na Golanu

tačno.net
Autor 28.1.2015. u 10:40

Izrael ispalio topničke granate na sirijske položaje na Golanu

Izrael je potvrdio da je jučer ispalio topničke granate na sirijsku stranu Golanske visoravni nakon što su najmanje dvije rakete pogodile izraelsku stranu platoa, a u izjavi izraelske vojske stoji da su pogođene topničke postaje sirijske vojske.

Vojni glasnogovornik Peter Lerner kazao je da je Izrael odgovorio na raketnu paljbu kao “očito kršenje izraelskog suvereniteta” koje neće tolerirati, prenosi agencija Dpa.

U priopćenju koje je rano jutros objavljeno u Tel Avivu navodi se da Izrael sirijsku vladu smatra odgovornom za sve napade koji dolaze iz te zemlje.

Nevladina udruga Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), sa sjedištem u Velikoj Britaniji, izvijestila je da su izraelski projektili pogodili područje na kojem je stacionirana 90. brigada sirijske vojske, a aktivisti na terenu javljaju da je na to područje palo najmanje 15 granata.

Arapski mediji javljaju da je napadnuto područje Queintra na sirijskoj strani Golanske visoravni.

Na izraelskoj strani Golana evakuirano je skijalište Mount Hermon, a glasnogovornik izraelske vojske ranije je kazao da sirijske granate nisu nikoga ozlijedile.

Još nije poznato jesu li granate iz Sirije ispaljene namjerno ili su na izraelskom teritoriju završile greškom, navodi Dpa.

RSE

tačno.net
Autor 28.1.2015. u 10:40