Izrael napao iranske ciljeve u Siriji

tačno.net
Autor 21.1.2019. u 09:00

Izrael napao iranske ciljeve u Siriji

Izraelski borbeni avioni napali su noćas iranske vojne lokacije u Siriji i sirijske odbrambene baterije nakon što su bili meta protivvazdušne vatre, saopštila je izraelska armija.

Sirijski državni mediji javili su da je Izrael izvršio “intenzivan napad uzastopnim talasima krstarećih projektila”, ali da je sirijska protivvazdušna odbrana uništila većinu “neprijateljskih meta”.

Očevici u Damasku rekli su da su snažne eksplozije odjekivale skoro čitav sat.

Vojska Izraela navodi da su meta bombardovanja bile “iranske vojne lokacije Kuds u Siriji”, uključujući skladišta municije na međunarodnom aerodromu u Damasku, kao i položaje iranske obavještajne službe i iranske kampove za vojnu obuku.

“Tokom napada, lansirano je nekoliko desetina sirijskih projektila zemlja-vazduh, uprkos jasnim upozorenjima da se izbjegne takva vatra. Kao odgovor, gađano je nekoliko baterija Oružanih snaga Sirije”, navodi se u saopštenju.

Snage Kuds zadužene su za operacije iranske Revolucionarne garde u inostranstvu.

U nedjelju je takođe izvršen prekogranični napad, ali je Sirija objavila da je odbila taj izraelski vazdušni udar. Izrael je objavio da je presreo raketu ispaljenu na Golansku visoravan.

RSE

tačno.net
Autor 21.1.2019. u 09:00