Izraelci zastrašuju strane novinare koji izvještavaju o Gazi

tačno.net
Autor 2.8.2014. u 19:35

Izraelci zastrašuju strane novinare koji izvještavaju o Gazi

RSF je napose kritizirao glasnogovornicu izraelskog veleposlanstva u Španjolskoj Hamutal Rogel Fuchs koja je na svojoj stranici Facebooka novinarku španjolske državne televizije (TVE) u Jeruzalemu i posebnu dopisnicu iz Gaze nazvala “aktivistkinjom” u Hamasovoj službi

Španjolski ogranak organizacije Reporteri bez granica osudio je u subotu “neprestani pritisak izraelskih diplomatskih služba u Španjolskoj” na izvještavanje španjolskih medija o sukobu u Pojasu Gaze u kojem je poginulo više od 1600 Palestinaca i 63 Izraelca.

RSF je napose kritizirao glasnogovornicu izraelskog veleposlanstva u Španjolskoj Hamutal Rogel Fuchs koja je na svojoj stranici Facebooka novinarku španjolske državne televizije (TVE) u Jeruzalemu i posebnu dopisnicu iz Gaze nazvala “aktivistkinjom” u Hamasovoj službi.

“Dramatična izvješća Yolande Alvarez, počevši zlouporabom pridjeva preko režije na temelju castinga i odabira prizora koji služe interesima Hamasa jesu, ni manje ni više, nego proizvod jedne aktivistkinje”, ustvrdila je glasnogovornica.

RSF u Španjolskoj upozorava na “neprestani pritisak izraelskih diplomatskih služba u Španjolskoj na španjolske novinare i glasila”.

Ta organizacija za zaštitu medijskih sloboda tvrdi da “po svjedočenjima drugih novinara i medija, izraelsko veleposlanstvo u Španjolskoj neprestance zastrašuje španjolske novinare”.

“I drugi mediji potvrdili su taj pritisak koji se provodi u obliku kritike, telefonskih poziva i posjeta izraelskih diplomatskih predstavnika”, ističe RSF u svom priopćenju.

novilist.hr

tačno.net
Autor 2.8.2014. u 19:35