Izraelska vojska napala devet ciljeva Hamasa

tačno.net
Autor 18.6.2018. u 09:13

Izraelska vojska napala devet ciljeva Hamasa

Izraelska vojska napala je rano jutros devet meta Hamasa u pojasu Gaze, uključujući vojna komplekse i postrojenja za proizvodnju oružja.

Tri rakete su u međuvremenu ispaljene na Izrael, od kojih je jedna pala u pojas Gaze, javili su izraelski mediji, prenosi Beta.

Izraelski vojni portparol je rekao da su napadi izvedeni u odgovoru na puštanje zmajeva i balona sa zapaljivim materijalom preko granice, kao i pokušaje ubacivanja u Izrael u poslednjim nedeljama.

“IDF (Izraelske odbrambene snage) će delovati s rastućom odlučnošću protiv terorističkih aktivnosti u svim različitim oblicima dok ne prestanu”, navedeno je u vojnom saopštenju.

Oko pet sati oglasile su se sirene za raketnu uzbunu u pograničnom području na jugu Izraela.

Ni na jednoj strani nema izveštaja o povredama, preneo je AP.

Prethodno u nedelju Izrael je četiri puta napao vozila koje koriste Palestinci da puštaju balone u Izrael.

Stanovnici pojasa Gaze puštaju zmajeve i balone tokom masovnih protesta protiv izraelske i egipatske blokade te palestinske teritorije.

Od početka protesta 30. marta koji se održavaju svakog petka ubijeno je više od 120 Palestinaca i više od 3.800 ih je ranjeno izraelskom vatrom.

Zmajevi i baloni sa zapaljivim materijalom izazvali su požare i uništili velike površine poljoprivrednog zemljista i prirodnih rezervata u Izraelu.

RSE

Tagovi:
tačno.net
Autor 18.6.2018. u 09:13