Izraelski avioni jutros bombardovali Gazu

tačno.net
Autor 27.5.2015. u 09:02

Izraelski avioni jutros bombardovali Gazu

Izraelska vojska jutros je napala lokacije u Gazi za koje smatra da su dio “terorističke infrastrukture”, a nakon što su sa palestinskih teritorija na Izrael ispaljene rakete.

Za napad na Izrael vojska optužuje Hamas, a zračni napadi su izvršeni nad četiri lokacije u južnom dijelu Gaze. Za sada nema izvještaja o eventualnim žrtvama, kao ni o nanesenoj materijalnoj šteti, prenosi Russia Today.

U međuvremenu, iranski kanal Press TV je saopćio kako su izraelski avioni zapravo bombardovali izbjeglički kamp Nuseirat u centralnom dijelu Gaze, kao i južne dijelove Rafah i Khan Younis, ali i sjeverni kvart Beit Lahia.

Raketni napad iz Gaze pogodio je u utorak izraelsku regiju Gan Yavne, prilikom čega nije bilo žrtava ni materijalne štete. Jedan 15-godišnjak koji je pretrpio napad panike zbog oglašenih sirena jedina je prijavljena žrtva incidenta.

Glasnogovornik Hamasa je izjavio kako je rakete ispalila nepoznata vojna frakcija, a vojni glasnogovornik Izraela Peter Lerner je rekao kako su zračni napadi direktan odgovor na agresiju protiv civila.

klix.ba

tačno.net
Autor 27.5.2015. u 09:02