Izraelski komandosi ušli u Gazu

tačno.net
Autor/ica 13.7.2014. u 10:33

Izraelski komandosi ušli u Gazu

Izrael je tokom noći vršio zračne udare na sjedište sigurnosti i policijske stanice u Gazi. Jedinica komandosa izraelske vojske tokom noći je došla do mjesta odakle Hamas ispaljuje rakete na Izrael.

Rano jutros, izraelski zračni udari su uništili većinu sigurnosnih sjedištu i policijske stanice kojima upravlja Hamas, javlja BBC. To je prvi direktni sukob od kada je izraelska vojska 8. jula pokrenula operaciju, a povrijeđena su četiri izraelska vojnika.

U međuvremenu, na službenoj Twitter stranici izraelskih snaga odbrane (Israel Defense Forces – IDF) je objavljeno: “IDF snage su izvršile napad raketama velikog dometa. Misija je postignuta. U toku misije, došlo je do razmjene vatre. Četiri vojnika su lakše povrijeđena i svi su se vratili kući na sigurno”.

Hamas navodi da je Izrael od jutros bombardovao teritoriju Gaze u 17 navrata.

Hamas je za šest dana ispalio 600 raketa na Izrael od kojih je 140 uništeno u letu. U tom napadu desetak osoba je povrijeđeno, ali niko nije stradao.

Najmanje 159 Palestinaca je poginulo u zračnim udarima, saopćili su zvaničnici Gaze. Vijeće sigurnosti UN-a je pozvalo na razgovore, prekid vatre i mir.

Klix.ba

tačno.net
Autor/ica 13.7.2014. u 10:33