Izraelski zračni napadi na Gazu nakon raketne paljbe

tačno.net
Autor 4.6.2015. u 09:53

Izraelski zračni napadi na Gazu nakon raketne paljbe

Izraelski udari bili su usmjereni na tri vježbališta brigada Ezedin al Kasam, vojnog ogranka Hamasa, u gradu Gazi, te četvrti u Han Junesu, po palestinskim sigurnosnim izvorima

Izraelska vojska izvela je nekoliko zračnih napada na Pojas Gaze u četvrtak ujutro pri čemu nije bilo žrtava a kao odmazdu na palestinsku raketnu paljbu, po palestinskim i izraelskim izvorima.

Izraelski udari bili su usmjereni na tri vježbališta brigada Ezedin al Kasam, vojnog ogranka Hamasa, u gradu Gazi, te četvrti u Han Junesu, po palestinskim sigurnosnim izvorima.

U priopćenju izraelska vojska spominje samo tri udara, ne navodeći njihov položaj.

“U srijedu, 3. lipnja 2015., dvije rakete su ispaljene na jug Izraela iz Pojasa Gaze”, piše u priopćenju koje ističe da su rakete pale na otvorenom blizu gradova Aškelon i Netivot. “Nitko nije ranjen”.

“Kao odgovor na taj napad izraelske obrambene snage pogodile su tri terorističke infrastrukture u Pojasu Gaze”, dodaje se u priopćenju.

Izraelski ministar obrane Moshe Yaalon odgovornost za paljbu pripisao je islamističkom pokretu Hamas koji kontrolira Pojas Gaze od 2007.

novilist.hr

tačno.net
Autor 4.6.2015. u 09:53