Izricanje prve presude za Nikolu Gruevskog

tačno.net
Autor 23.5.2018. u 09:28

Izricanje prve presude za Nikolu Gruevskog

Foto: Georgl Licovski (EPA-EFE)

U krivičnom sudu u Skoplju za danas je zakazano izricanje presude bivšem premijeru Makedonije Nikoli Gruevskom u slučaju u kojem je optužen za podsticanje nezakonite nabavke luksuznog mercedesa.

To je jedan od pet slučajeva koje Specijalno tužilaštvo za prisluškivanje vodi protiv Gruevskog pred Osnovnim sudom “Skoplje 1” za kriminal, korupciju, nameštanje izbora i političko nasilje u vreme dok je bio premijer, od 2006. do 2016.

Na suđenju za nabavku blindiranog mercedesa, vrednog oko 600.000 evra, Specijalno tužilaštvo je za Gruevskog zatražilo zatvorsku kaznu.

Zakon, za to krvično delo za koje je optužen propisuje kaznu od jedne do tri godine.

Pored bivšeg premiijera u tom slučaju nazvanom “Tenk”, optužen je i bivši pomoćnik ministra policije Đoko Popovski, koji je danas u drugom slučaju osuđen na devet godina zatvora zbog nezakonite nabavke 300 policijskih vozila.

Za učestvovanje u nezakonitoj nabavci mercedesa, po želji Gruevskog, optužnicom je obuhvaćena i bivša ministarka policije Gordana Jankulovska, ali je suđenje za nju razdvojeno zbog toga što, kako je objašnjeno, ima “rizičnu trudnoću”.

RSE

tačno.net
Autor 23.5.2018. u 09:28

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija