Joe Biden okrivio Facebook zbog gubitka pola miliona dolara za finansiranje kampanje

tačno.net
Autor 1.11.2020. u 09:24

Joe Biden okrivio Facebook zbog gubitka pola miliona dolara za finansiranje kampanje

foto: AP

To se desilo zbog toga što je onemogućeno prikazivanje pojedinih objava kojima se pozivalo na finansiranje kampanje. Iz Facebooka su poručili da su imali, kako su naveli, tehničke poteškoće u prikazivanju sponzorisanih objava tokom ove sedmice.

“Ostalo je još pet dana do izbora i ne možemo vjerovati da će se naše objave prikazivati na odgovarajući način ili da će se našim protivnicima dati nepravedna prednost”, izjavio je u četvrtak, 29. oktobra, direktor Bidenove digitalne kampanje Rob Flaherty.

U Facebooku tvrde da su problemi koje su imali utjecali na kampanju oba predsjednička kandidata. Kao i Biden, i republikanski kandidat za predsjednika i aktuelni američki lider Donald Trump koristi ovu društvenu mrežu za prikupljanje novca za kampanju. Obojica su potrošili desetke miliona dolara za oglašavanje na ovoj mreži.

Ranije je Biden kritikovao Facebook naglasivši da dopušta političarima da objavljuju lažne objave i da ih pri tome sponzoriraju. Za demokrate se time daje prednost Trumpu. Iz Facebooka su odgovorili da niti jedna objava nije onemogućena samo zato što predstavlja stav neke od stranaka. Ponovili su da su tehničke poteškoće nastale zbog promjene u politici oglašavanja, prenosi CNN.

klix.ba

tačno.net
Autor 1.11.2020. u 09:24