Južna Koreja traga za još 200 tijela, u brodolomu više od 100 mrtvih

tačno.net
Autor/ica 22.4.2014. u 09:57

Južna Koreja traga za još 200 tijela, u brodolomu više od 100 mrtvih

Broj mrtvih u brodolomu trajekta u vodama Južne Koreje iznosio je u utorak ujutro 104, no mogao bi se utrostručiti jer ronioci marljivo traže 200 nestalih putnika, većinom srednjoškolaca koji su se vjerojatno utopili unutar plovila.

Mirno more i bolje vremenske prilike omogućuju da se ubrza potraga, ali vidljivost u moru i dalje je slaba. Ronioci napreduju naslijepo u labirintu hodnika i kabina potpuno potopljenog trajekta.

“I dalje je vrlo teško roniocima koji traže tijela pipajući u muljevitoj vodi”, izjavio je glasnogovornik obalne straže.

Po podacima vlasti, potvrđena je smrt 104 osobe, a nestalima se smatra 198. Brod je prevozio 476 osoba kad se nagnuo i potonuo 16. travnja ujutro u vodama ispred južne obale Južne Koreje.

Obitelji nestalih, uglavnom roditelji, ujutro se okupljaju u luci Jindo na otoku blizu mjesta katastrofe i očekuju dolazak čamaca s kojih se u sve češćim intervalima iskrcavaju tijela izvučena iz olupine.

Sewol, trajekt koji je plovio prema turističkom otoku Jeju, prevozio je 352 srednjoškolca na izlet. Pomoćnik ravnatelja škole, koji je bio među spašenima, u petak je počinio samoubojstvo.

Spasioci očekuju 300 mrtvih jer nema gotovo nikakve nade da se pronađu preživjeli unutar potpuno potopljenog trajekta.

Tragedija Sewola bit će jedna od najpogibeljnijih u novijoj povijesti Južne Koreje.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 22.4.2014. u 09:57