Kammenos: Ako Grčka izađe iz eurozone idući su Španjolska i Italija, a i Njemačka

tačno.net
Autor 14.3.2015. u 13:05

Kammenos: Ako Grčka izađe iz eurozone idući su Španjolska i Italija, a i Njemačka

Foto: Reuters

“Ako Grčka eksplodira, iduće će biti Španjolska i Italija, a onda u nekom trenutku i Njemačka. Stoga trebamo naći način unutar eurozone, ali ne taj da Grci moraju nastaviti plaćati”, kazao je on prema unaprijed objavljenom odlomku iz intervjua

Ako Grčka bude morala napustiti eurozonu sljedeće će biti Španjolska i Italija, izjavio je grčki ministar obrane Panos Kammenos u intervjuu za njemački Bild objavljenom u subotu.

“Ako Grčka eksplodira, iduće će biti Španjolska i Italija, a onda u nekom trenutku i Njemačka. Stoga trebamo naći način unutar eurozone, ali ne taj da Grci moraju nastaviti plaćati”, kazao je on prema unaprijed objavljenom odlomku iz intervjua.

Također je rekao da Grčkoj ne treba treći program pomoći nego oprost duga kao što je dobila Njemačka 1953. na konferenciji u Londonu.

Odnosi između Njemačke i Grčke su zategnuti zbog oštrog stajališta Berlina o grčkoj dužničkoj krizi.

Grčka je podnijela službeni prosvjed njemačkom ministarstvu vanjskih poslova optužujući ministra financija Wolfganga Schaeublea za vrijeđanje grčkog kolege Janisa Varufakisa. Schaeuble je demantirao pisanje dijela grčkih medija da je nazvao Varufakisa “glupo naivnim”.

Kammenos je u intervjuu komentirao Schaeublea.

“Ne razumijem zašto se svakoga dana u novim izjavama okreće protiv Grčke. To je poput psihološkog rata i Schaeuble time truje odnos između dviju zemalja.”

novilist.hr

tačno.net
Autor 14.3.2015. u 13:05