Kim Jong-un naredio pripreme za napad na SAD!

tačno.net
Autor 29.3.2013. u 08:47

Kim Jong-un naredio pripreme za napad na SAD!

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un naredio je jutros pripreme za eventualni raketni napad na SAD i američke baze na Pacifiku, kao odgovor na vježbe američkih bombardera iznad Korejskog poluostrva.

Naređenje je izdato poslije sastanka Kima sa generalima, koji je noćas održan po hitnom postpuku, javljaju agencije.

Priprema Pjongjanga za eventulani napad na američke ciljeve “odgovor je na prelijetanje bombardera B-2, koji mogu da nose nuklearno oružje, u okviru združenih vojnih vježbi SAD i Južne Koreje koje su u toku”, rekao je Kim Jong-un.

U slučaju “drske” provokacije Amerikanaca, sjevernokorejske snage će “morati bez milosti da udare na američki kontinent… na američke baze na Pacifiku, uključujući Havaje i Guam, kao i one koje se nalaze u Južnoj Koreji”, rekao je Kim, a prenijela je državna agencija KCNA.

Većina stručnjaka procjenjuje da Pjongjang ne raspolaže tehnologijom koja bi omogućila da se gađaju tako udaljeni ciljevi. Agencija AP navodi da prijetnje ne znače da je izbijanje rata neizbježno, već da im je cilj da utiču na Južnu Koreju da ublaži svoju politiku, da se izdejstvuju direktni pregovori i pomoć od Washingtona i da se osnaži mladi sjevernokorejski lider kod kuće.

Neimenovani južnokorejski izvori rekli su da je zabilježeno veće kretanje mehanizacije i ljudi kod sjevernokrejskih lansirnih rampi, javila je agencija Jonhap. Dva američka bombardera B-2 stelt tehnologije, koji mogu da nose i konvencionalno i nuklearno oružje, bacila su municiju bez eksploziva na Korejsko ostrvo u okviru vojne vježbe.

Vojska SAD saopštila je da je let B-2 pokazao sposobnost SAD da brane Južnu Koreju i pruže zaštitu saveznicima u azijsko-pacifičkom regionu.

tačno.net
Autor 29.3.2013. u 08:47

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija