Kina: Broj poginulih u potonuću broda narastao na 65

tačno.net
Autor/ica 4.6.2015. u 09:47

Kina: Broj poginulih u potonuću broda narastao na 65

Broj poginulih u potonuću broda u Jangceu popeo se na 65, a još se 370 osoba vode kao nestale, izvijestila je državna televizija, dodajući da su članovi obitelji stradalih u nesreći probili policijski kordon pokušavajući doći do mjesta nesreće i tražeći odgovore, prenosi Hrt.hr.

Tijekom noći pronađeno je 39 tijela izvijestila je televizija. Otkako se u ponedjeljak prevrnuo brod na kojemu je bilo 456 osoba, pronađeno je samo 14 preživjelih, među kojima i kapetan broda.

Međutim, spasilačke ekipe ne odustaju od potrage za brodom koji je prevozio kineske turiste, unatoč tome što nade članova obitelji blijede.

Brod je potonuo vrlo brzo pa bi neki još mogli biti zarobljeni u trupu, rekao je Li Qixiu s pomorskog sveučilišta. To znači da bi još moglo biti preživjelih.

Osamdesetak članova obitelji stradalih, ljutitih zbog nedostatka informacija, unajmili su autobus i krenuli na osmosatno putovanje iz Nanjinga u Jianli gdje je brod potonuo. Nakon toga probili su kordon od dvadesetak policajaca koji su ih pokušali zaustaviti na cesti.

U četvrtak ujutro, zamjenik zapovjednika policije pokrajine Jiangsu, kojoj je Nanjing glavni grad, rekao je rođacima stradalih da mjesto nesreće mogu obići samo danju. Obećao je da će organizirati autobusni prijevoz do broda, ali je dodao da je novinarima put zabranjen.

slobodnaevropa.org

tačno.net
Autor/ica 4.6.2015. u 09:47