Libija: Bivši pobunjenici kidnapovali novinare

tačno.net
Autor 8.3.2013. u 08:08

Nepoznati napadači upali su danas u sjedište privatne televizijske stanice “Alasema” u Tripoliju odakle su odveli vlasnika Džoma al Osta i četvoricu novinara, saopštila je Parlamentarna komisija za poštovanje ljudskih prava.

Parlamentarna komisija zatražila je od Ministarstva unutrašnjih poslova da “interveniše kako bi zarobljenici odmah bili oslobođeni”.

Jedan od televizijskih voditelja Muhamed al Šarkasi rekao je da je i on nakratko bio u rukama “pojedinaca koji su se identifikovali kao bivši pobunjenici”.

On je u izjavi za drugu libijsku televizijsku stanicu “Al ahrar” rekao da su ga otmičari ispitivali i da su mu rekli da će biti oslobođen pod uslovom da napusti Tripoli.

Prema njegovim riječima, otmičari su nekadašnji pobunjenici iz Tripolija, nezadovoljni uredničkom politikom “Alaseme”.On nije saopštio druge detalje.

Državna libijska novinska agencija “Lana” javila je da su nepoznati napadači upali u prostorije televizijske stanice, gdje su pričinili znatnu materijalnu štetu.

Veliki broj privatnih listova i televizijskih stanica otvoren je nakon svrgavanja sa vlasti Moamera Gadafija, koji nije dozvoljavao rad privatnih medija.

RSE

Foto: Reuters

tačno.net
Autor 8.3.2013. u 08:08