Maduro pristao na dijalog s oporbom na zahtjev UNASUR-a

tačno.net
Autor 8.4.2014. u 07:48

Maduro pristao na dijalog s oporbom na zahtjev UNASUR-a

“Puno smo razgovarali. (Ministri UNASUR-a) Predložili su mi da u utorak sudjelujem na sastanku s oporbenim izaslanstvom, na što sam pristao”, rekao je Maduro lokalnim glasilima

CARACAS  Venezuelski predsjednik Nicolas Maduro koji već više od dva mjeseca nastoji smiriti protuvladine prosvjede, rekao je u ponedjeljak da pristaje na dijalog s oporbom na zahtjev Unije južnoameričkih država (UNASUR).

“Puno smo razgovarali. (Ministri UNASUR-a) Predložili su mi da u utorak sudjelujem na sastanku s oporbenim izaslanstvom, na što sam pristao”, rekao je Maduro lokalnim glasilima nakon susreta s osmoricom ministara vanjskih poslova te organizacije koji od nedjelje borave u Caracasu kako bi potaknuli taj dijalog.

O tom se prijedlogu treba očitovati i izaslanstvo najveće venezuelske oporbene koalicije, Stola za demokratsko jedinstvo (MUD), koje će se u ponedjeljak navečer sastati s ministrima u jednom hotelu u Caracasu.

Nakon susreta s ministrima u predsjedničkoj palači Miraflores, Maduro je ocijenio da će dijalog, ako se ostvari, “biti velika poruka mira i demokracije naše zemlje prema čitavom našem narodu”.

Predsjednik Maduro koji je dužnost preuzeo prije gotovo godinu dana, od 4. veljače nastoji smiriti ponekad nasilne prosvjede studenata i oporbe, nezadovoljnih zbog nesigurnosti, lošeg gospodarskog stanja, nestašice osnovnih sredstava za život i policijskog nasilja.

U tim je prosvjedima službeno poginulo 39 ljudi a više od 600 je ozlijeđeno.

HINA

tačno.net
Autor 8.4.2014. u 07:48