Malta uhapsila posrednika u ubistvu novinarke

RSE
Autor/ica 19.11.2019. u 09:03

Malta uhapsila posrednika u ubistvu novinarke

Foto: Darrin Zammit Lupi/Reuters

Osumnjičenik da je posredovao u ubistvu najpoznatije antikorupcijske novinarke Dafne Karuane Galicije, uhapšen je, izjavio je u utorak policijski izvor, u potencijalno velikom koraku u istrazi, javlja novinska agencija Rojters.

Vjeruje se da je posrednik povezao osobu osumnjičenu za ubistvo Karuane Galicija, muškarce optužene za izvršenje ubistva, kao i one koji su pomogli u nabavci eksplozivne naprave koja je korištena u operaciji.

List Times of Malta objavio je u utorak da vlada razmatra pomilovanje ako osumnjičeni posrednik dovede do naručilaca ubistva.

Policijski izvor sa direktnim saznanjem o tom pitanju rekao je da je hapšenje izvršeno u četvrtak kao deo posebne istrage. Tajms of Malta je rekao da su stručnjaci Europola, evropske policijske organizacije, bili na raspolaganju da oduzmu uređaje u posedu osumnjičenog posrednika nakon što su primili pred sud sudiju.

Galicije, koja je pisala blog protiv korupcije, je ubijena u eksploziji automobila bombe nedaleko od glavnog grada Valete u oktobru 2017. godine. Trojica muškaraca za koje se sumnja da su povezani sa ubistvom, uhapšeni su sledećeg decembra. Vlada i policija nisu odmah dali nikakav komentar, ali premijer Joseph Muscat, govoreći u nedelju, rekao je da želi da se otkrije cela istina o ubistvu novinarke, čak i ako to znači da vlada mora da donese “teške odluke”.

RSE

RSE
Autor/ica 19.11.2019. u 09:03