Migranti sve više prolaze kroz žicu prema Mađarskoj

tačno.net
Autor 21.2.2016. u 11:14

Migranti sve više prolaze kroz žicu prema Mađarskoj

Većina njih je iz Pakistana, Irana i Maroka, zemalja iz kojih se izbjeglice više ne primaju preko drugih ruta. Iako puno manje migranata ulazi u Mađarsku nego primjerice u Austriju, povećanje njihova broja brine mađarske vlasti, piše BBC

Mađarska policija kaže da sve veći broj migranata prolazi kroz ili preko žice podignute kako bi ih zaustavila na granici sa Srbijom, piše u nedjelju BBC.
U siječnju je 550 ljudi uhvaćeno kako pokušava prijeći u Mađarsku, dok ih je u prosincu bilo 270. Više od 1200 migranta uhvaćeno je u prvih dvadeset dana veljače.

Mađarska je dovršila podizanje četiri metra visoke i 175 kilometara duge žice na granici sa Srbijom u rujnu prošle godine, a broj migranata nakon toga drastično je pao.

Međutim, sada ih sve više uspijeva proći, bilo da režu žicu ili se uspiju popeti preko nje. Većina njih je iz Pakistana, Irana i Maroka, zemalja iz kojih se izbjeglice više ne primaju preko drugih ruta. Iako puno manje migranata ulazi u Mađarsku nego primjerice u Austriju, povećanje njihova broja brine mađarske vlasti, piše BBC.

Kada se ilegalno nađu u Mađarskoj, izbjeglicama prijeti deportacija ili kazneni postupak.

novilist.hr

tačno.net
Autor 21.2.2016. u 11:14