Mještani smjestili dosadnim neonacistima koji štuju prazan grob Hitlerovog pobočnika Hessa

tačno.net
Autor 18.11.2014. u 10:32

Mještani smjestili dosadnim neonacistima koji štuju prazan grob Hitlerovog pobočnika Hessa

Stanovnici Wunsiedela, gdje je neko vrijeme ležalo tijelo Hitlerovog zamjenika Rudolfa Hessa, umorni su od konstantne invazije neonacista na njihovo selo, pa su godišnju paradu odlučili iskoristiti u plemenitu svrhu. 

Od 1990-ih neonacisti u studenom dolaze u Wunsiedel kako bi obilježili “Dan nacionalnih heroja” i posjetili grob Hitlerovog pobočnika u čemu ih, iz godine u godinu, neuspješno pokušava zaustaviti oko 1000 stanovnika. Mještani su već pokušali udariti kontru protu-prosvjedima posvećenima toleranciji, predanosti i moralnoj hrabrosti, no to nije dirnulo neonaciste, pa je ove godine primijenjena nova taktika.

Umjesto da ih shvate ozbiljno, stanovnici su za neonaciste organizirali kampanju “Desnica protiv desnice” (“Rechts gegen rechts”) i zamolili lokalne poduzetnike da za svaki metar marša daju deset eura za projekt “Izlazak”, nevladinu organizaciju za podršku nacistima koji se osjećaju zrelima da napuste milje. 

Neonacisti su za podvalu saznali tek kad je marš već započeo i to kroz šarene i šarolike reklamne panoe i postere koji im pojašnjavaju što čine.   

“Kad bi Führer samo znao”, “Nacionalisti su darežljivi”, “Marš donacija”, “Krepki poput hrtova, čvrsti kao koža, i darežljiviji nego ikad prije,” samo su neke od poruka koje su prvo zbunjivale a potom deprimirale kolonu. 

Neonacisti su se čak našli ispod zastave na kojoj piše “Mein Mampf” (Moja hrana) umjesto “Mein Kampf” (Hitlerova knjiga) gdje su im nestašni mještani podijelili banane, piše ynetnews. 

Tijelo Rudolfa Hessa je na groblju u Wunsiedelu počivalo do 2011. godine kad je njegovoj obitelji odbijen produžetak najma za grobnicu. Njegovi ostaci su ekshumirani, a potom kremirani i prepušteni vjetru iznad mora. 

U Maršu desnice protiv desnice prikupljeno je 10.000 eura.

index.hr

tačno.net
Autor 18.11.2014. u 10:32