Mogherini: Europska unija nije zaboravila Krim

tačno.net
Autor 21.1.2015. u 10:20

Mogherini: Europska unija nije zaboravila Krim

U prvom posjetu SAD-u otkad je naslijedila Catherine Ashton na čelu europske diplomacije, Talijanka Mogherini inzistirala je na činjenici da je Rusija nezaobilazni susjed Europe i partner u rješavanju međunarodnih kriza

Europska unija nije zaboravila ukrajinski poluotok Krim koji je Rusija pripojila prošle godine, kazala je u utorak u Washingtonu šefica europske diplomacije Federica Mogherini, pozivajući na uspjeh sporazuma o pridruživanju između Ukrajine i EU-a.

U prvom posjetu SAD-u otkad je naslijedila Catherine Ashton na čelu europske diplomacije, Talijanka Mogherini inzistirala je na činjenici da je Rusija nezaobilazni susjed Europe i partner u rješavanju međunarodnih kriza.

Deset mjeseci nakon što je Moskva pripojila ukrajinsku regiju Krim, “naša politika nepriznavanja pripojenja Krima i dalje je na snazi. Mi ne zaboravljamo, ni u kojem slučaju”, rekla je predstavnica vanjske politike EU-a u govoru na institutu Brookings u Washingtonu.

Odnosi Rusije i EU vrlo su loši od krize na Krimu, sukoba između Kijeva i proruskih separatista na istoku Ukrajine.

EU će ostati odlučan spram Moskve, uključujući sankcije, odlučili su u ponedjeljak europski ministri vanjskih poslova. U ožujku, šefovi država i vlada EU morat će odlučiti hoće li obnoviti prvi paket sankcija uvedenih na početku ukrajinske krize.

novilist.hr

tačno.net
Autor 21.1.2015. u 10:20