Može li Anonymous ugasiti Amerikancima struju?

Autor 22.2.2012. u 10:42

Može li Anonymous ugasiti Amerikancima struju?

Kako piše Wall Street Journal, direktora NSA Keith Alexander na sastancima te agencije izrazio je bojazan da bi Anonymous mogao napasti i električnu mrežu, što bi tu skupinu svrstalo u domenu terorizma. Također, nedavno predloženi budžet Obamine administracije uzima u obzir cyber-napade kao rastuću prijetnju. 

Iz Anonymousa putem Twittera javljaju da su to gluposti. ‘NSA nam želi podmetnuti,’ kažu, a optužuju i Wall Street Journal da je prema njima već dulje vrijeme vrlo negativan. ‘Zašto bi smo htjeli ugasiti struju? To nema smisla. Oni samo žele da se bojite,’ tvrdi jedan blog koji je navodno vezan uz tu skupinu.

Naravno, ostaje pitanje: može li to Anonymous zaista učiniti? Činjenica je da dovoljno jaka hakerska skupina sa velikim znanjem i financijskom podrškom (Anonymous ovo zadnje vjerojatno nema) može napraviti dosta štete ako to zaželi. No, to je uvijek bilo tako, i prije nego je Anonymous počeo puniti novinske stupce. 

Određena opasnost od cyber-terorizma uvijek postoji, no Anonymous je dosad svoje aktivnosti uglavnom usmjerio na rušenje web stranica DDOS napadima, hakiranje stranica te objavu tajnih dokumenata i povjerljivih podataka.

T-portal

Autor 22.2.2012. u 10:42