Najmanje 12 poginulo u demonstracijama u Venecueli

tačno.net
Autor 22.4.2017. u 10:02

Najmanje 12 poginulo u demonstracijama u Venecueli

Foto: Reuters

Najmanje 12 osoba poginulo je u demonstracijama u Karakasu, glavnom gradu Venecuele koju potresa rastuća politička kriza, a šest osoba je povređeno, saopštile su vlasti.

Nasilje je izbilo posle demonstracija desetina hiljada pristalica opozicije koji zahtevaju od vlasti, koju smatraju diktatorskom, da raspiše predsedničke izbore pre redovnog roka u decembru 2018. godine kada ističe mandat predsedniku Nikolasu Maduru.

Većina je poginula u jednoj četvrti Karakasa gde je najveća vojna baza i gde je, kaže opozicija, 13 osoba udarila struja iz jedne električne ograde.

Zvaničnici su jučer saopštili da je jedan mladić poginuo kasno preksinoć kada se, vraćajući se s posla, našao usred uličnih borbi koje su izbile u nekoliko radničkih naselja u istočnom delu Karakasa.

Na društvenim mrežama sinoć su se pojavili snimci oklopnih vozila na ulicama Karakasa i demonstranata koji su u nekoliko naselja zapalili barikade.

Najmanje 21 osoba je poginula od izbijanja masovnih i često nasilnih demonstracija širom Venecuele protiv Madura početkom aprila.

Sledeći protest najavljen je za subotu, a učesnici su pozvani da dođu u belom i šetaju u tišini u znak sećanja na žrtve, a za ponedeljak je planirana blokada puteva.

RSE

tačno.net
Autor 22.4.2017. u 10:02