Nastavlja se potraga za MH370

tačno.net
Autor 2.10.2014. u 10:01

Nastavlja se potraga za MH370

Australija i Malezija će 5. oktobra nastaviti potragu za malezijskim putničkim avionom a letu MH370, koji je nestao u Indijskom okeanu u martu ove godine.

Prvobitno je bilo planirano da nova potraga u dubokoj vodi počne danas, ali je akcija odgođena za tri dana zbog lošeg vremena, saopštila je australijska agencija za bezbjednost saobraćaja.

Vlade Malezije i Australije poslale su tri specijalna broda za okeanska istraživanja nafte i gasa. Neki od ovih brodova već su učestvovali u prvoj fazi potrage, kada su napravili mapu okeanskog dna.

Nova zona potrage pomjerena je dalje na jug od područja koje je pregledano u martu i aprilu. Poslije analiziranja velike količine satelitskih podataka, specijalisti su odlučili da pretraže novo područje površine 60.000 kvadratnih kilometera, prenio je TASS.

Potpredsjednik australijske vlade Voren Trus rekao je da će nova faza potrage trajati oko godinu dana.

Avion kompanije Malaysia Airlines tipa Boeing 777-200 nestao je na letu od Kuala Lumpura ka Pekingu 7. marta sa 239 putnika i članova posade. Kontakt sa avionom izgubljen je dva sata poslije polijetanja.

klix.ba

tačno.net
Autor 2.10.2014. u 10:01