Natenyahu predviđa koaliciju s arapskim zemaljama protiv IDIL-a i Irana

tačno.net
Autor 2.10.2015. u 09:37

Natenyahu predviđa koaliciju s arapskim zemaljama protiv IDIL-a i Irana

Obraćajući se Generalnoj skupštini u Ujedinjenim nacijama (UN) izraelski premijer Benjamin Natenyahu je rekao kako se nada trajnoj koaliciji na Bliskom istoku između arapskih zemalja i Izraela protiv, kako je rekao, zajedničkog neprijatelja IDIL-a i Irana.

“Zajednička opasnost zbližava Izrael i njegove arapske susjede i ako budemo radili zajedno protiv te opasnosti nadam se da ćemo izgraditi trajno partnerstvo”, poručio je Natenyahu.

Ipak, većinu svog govora u UN-u izraelski premijer je posvetio referirajući se na sporazum SAD-a na nuklearni sporazum s Iranom. On se usprotivio ukidanju sankcija Iranu, ističući da ukidanje embarga za Teheran može samo proizvesti više terorizma.

Natenyahu nije propustio priliku da optuži Iran da uspostavlja terorističke ćelije u gradovima širom svijeta. Međutim, s obzirom na to da je ugovor s Iranom o ukidanju sankcija potpisan, obraćanje izraelskog premijera u UN-u činilo se kao odraz frustracije, a ne govor koji će promijeniti mišljenje svjetskih lidera o Iranu.

klix.ba

tačno.net
Autor 2.10.2015. u 09:37

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija