Nove kanadske sankcije protiv proruskih Ukrajinaca

tačno.net
Autor/ica 22.6.2014. u 10:42

Nove kanadske sankcije protiv proruskih Ukrajinaca

“Protuzakonito rusko zauzimanje Krima i provokativne vojne aktivnosti koje Rusija ondje vodi i dalje uzrokuju zabrinutost međunarodne zajednice”, rekao je kanadskipremijer Stephen Harper

Kanadska vlada donijela je u subotu odluku o novim gospodarskim sankcijama protiv proruskih ukrajinskih dužnosnika i naftne tvrtke s Krima, piše u priopćenju kanadskog premijera Stephena Harpera.

“Protuzakonito rusko zauzimanje Krima i provokativne vojne aktivnosti koje Rusija ondje vodi i dalje uzrokuju zabrinutost međunarodne zajednice”, rekao je Stephen Harper, najavljujući zabranu putovanja za 11 osoba iz tvrtke Feodosia Enterprise.

Na istoku Ukrajine nastavljaju se sukobi između vojske i proruskih pobunjenika iako je Kijev odredio jednostrani prekid vatre u pokušaju provođenja mirovnog plana.

“Kanada podržava mirovni plan predsjednika Porošenka”, podsjetio je Harper i najavio da će zajedno sa saveznicima nastaviti “provoditi pritisak na Rusiju”.

Nakon nekoliko identičnih mjera posljednjih mjeseci u suradnji sa SAD-om i EU-om, sad su sankcijama obuhvaćena ukupno 43 Rusa i 16 proruskih Ukrajinaca kojima je Kanada zabranila kretanje.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 22.6.2014. u 10:42