Novi prosvjedi zbog ubojstva crnog mladića u SAD-u

tačno.net
Autor 8.3.2015. u 12:15

Novi prosvjedi zbog ubojstva crnog mladića u SAD-u

Foto: Reuters

»Dosadašnja istraga pokazala je da na mjestu incidenta nema pištolja niti bilo kojeg sličnog oružja koji je smrtno stradali mogao upotrijebiti«, rekao je Koval

MADISON – Stotine prosvjednika u subotu navečer izašlo je na ulice grada Madisona u državi Wisconsin kako bi prosvjedovalo protiv ubojstva nenaoružanog crnog američkog tinedjžera dan ranije.

Policajac iz Wisconsina u petak je ubio nenaoružanog crnog tinedjžera.

Šef policije u Madisonu Mike Koval novinarima je objasnio kako se policijac u petak navečer odazvao pozivu kojim je prijavljeno nasilno ponašanje mladića te ga je pratio do stana. Došlo je do borbe između osumnjičenog 19-godišnjaka i policijskog službenika te je crni tinejdžer smrtno stradao.

»Dosadašnja istraga pokazala je da na mjestu incidenta nema pištolja niti bilo kojeg sličnog oružja koji je smrtno stradali mogao upotrijebiti«, rekao je Koval.

Pucnjava se dogodila u trenutku povećanih tenzija zbog policijskog nasilja prema manjinama diljem zemlje.

U posljednjih se nekoliko dana zbog ubojstava nenaoružanih muškaraca, pripadnika manjinskih grupa održavaju prosvjedi od Los Angelesa do države Washington.

»Čitav je sustav kriv« izvikivale su stotine prosvjednika u šetnji od sjedišta policije u Madisonu do četvrti u kooj je mladić ubijen.

novilist.hr

tačno.net
Autor 8.3.2015. u 12:15