Novo primirje puca po šavovima: Novi okršaji u Donecku

tačno.net
Autor 9.11.2014. u 10:35

Novo primirje puca po šavovima: Novi okršaji u Donecku

Snažni topnički okršaji izbili su u noći na nedjelju u Donecku, uporištu proruskih separatista na istoku Ukrajine, kamo su po OESS-u stigla snažna pojačanja.

Pucnjava u blizini centra grada intenzivirala se oko dva sata ujutro i potrajala još dva sata jednakom žestinom i ritmom, javljaju izvjestitelji France Pressea s mjesta događaja. Podataka o žrtvama još nema.

Primirje samo na papiru

Riječ je o novom dokazu da je prekid vatre potpisan 5. rujna mrtvo slovo na papiru otkako su u nedjelju održani izbori u područjima pod kontrolom pobunjenika.

Uz to, promatrači OESS-a izvijestili su u subotu da su u Doneck stigla snažna pojačanja. Primijećeno je više od 40 tenkova i dvadesetak kamiona ruske proizvodnje i bez registarskih oznaka s topovima kalibra 120 mm.

Ukrajinske vlasti osudile su u petak ulazak iz Rusije desetaka tenkova, vojnika i druge vojne opreme, no SAD i NATO to nisu potvrdili.

Ubijeno osam ukrajinskih vojnika

OESS je u subotu izrazio “veliku zabrinutost” zbog tih konvoja na području Donecka i susjednog grada Makivke.

Žestoka bombardiranja nastavila su se u subotu na području zračne luke u Donecku. Ukrajinska vojska objavila je da je izgubila osmoricu vojnika, većinu na zračnoj luci i u okolici grada. Ozlijeđeno je oko dvadeset ljudi, među kojima ima civila.

index.hr

tačno.net
Autor 9.11.2014. u 10:35