Obama čestitao Klintonovoj, Tramp “uzeo” i Kaliforniju

tačno.net
Autor 8.6.2016. u 09:28

Obama čestitao Klintonovoj, Tramp “uzeo” i Kaliforniju

Predsednik SAD Barak Obama čestitao je Hilari Klinton na “obezbeđivanju dovoljnog broja delegata za predsedničku nominaciju Demokratske stranke”, saopšteno je iz Bele kuće. Sanders “uzeo” Montanu, Tramp Kaliforniju.

Obama nije zvanično podržao kandidatkinju demokrata.

Predsednik SAD takođe je pozvao njenog protivkandidata Bernija Sandersa kako bi mu zahvalio na skretanju pažnje na ekonomske nejednakosti i aktiviranju miliona glasača.

Kako se navodi u saopštenju, Obama će se sutra sastati sa Sandersom u Beloj kući.

Zakasnela pobeda Sandersa, uzeo Montanu

Kandidat demokrata za predsedničku nominaciju Berni Sanders pobedio je na unutarstranačkim izborima u Montani.

Senator iz Vermona je tako zabeležio kasnu pobedu nad Hilari Klinton, koja je u utorak uveče objavila pobedu u trci za demokratsku predsedničku nominaciju.

Sanders je u svom obraćanju u Santa Moniki poručio da neće odustati od kampanje za predsedničku nominaciju do samog kraja.

Tramp pobedio u Kaliforniji

Milijarder Donald Tramp pobedio je na unutrastranačkim izborima u Kaliforniji i tako osvojio najveću nagradu u kampanji za predsedničku nominaciju Republikanske partije.

Tramp je time obezbedio više nego dovoljno delegata koji će mu omogućiti da na Nacionalnoj konvenciji republikanaca u julu osvoji i zvaničnu kandidaturu.

Njegova kandidatura, kako navodi agencija AP, ostaje izvor kontroverzi, ali ipak mnogi zvaničnici Republikanske partije pokušavaju da se ujedine oko američkog milijardera.

Predsednički izbori u SAD biće održani 8. novembra.

n1.ba

tačno.net
Autor 8.6.2016. u 09:28