Objavljene snimke uništenja ISIS-ovih meta

tačno.net
Autor 25.7.2015. u 09:32

Objavljene snimke uništenja ISIS-ovih meta

TURSKA je potvrdila da je tijekom noći izvela simultane napade na džihadiste Islamske države u Siriji, te na položaje Radničke stranke Kurdistana u Iraku, kaže se u priopćenju iz ureda premijera Ahmeta Davutoglua.

“Napadi su izvedeni na ciljeve terorističke skupine DAESH (arapski akrodnim za IS) u Siriji i terorističke skupine PKK na sjeveru Iraka”, kaže se u tekstu objavljenom u subotu ujutro na internetskoj stranici šefa vlade. Ne precizira se koliko je ciljeva gađano, ali se kaže da je među metama PKK bilo “skloništa, hangara, pećina i mjesta na kojima se čuva streljivo”.

Premijer Davutuglu kazao je da su udari dio procesa protiv militanata, te da će Turska poduzeti daljnje mjere kako bi zaštitila svoju sigurnost.

Dugo kritizirana zbog inertnosti prema radikalnim skupinama koje se borbe protiv sirijskog režima, Turska se u petak odlučno angažirala u borbi protiv džihadista izvodeći u petak u zoru prvi zračni napad protiv IS-a na sirijskom teritoriju. Do tog zaokreta u strategiji došlo je nakon terorističkog napada u turskom Surucu u blizini sirijske granice. U tom su napadu u ponedjeljak poginule 32 osobe a stotinjak je ranjeno.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je u petak i da je njegova zemlja dala dopuštenje Sjedinjenim Državama da izvode napade protiv džihadista u Siriji i Iraku iz nekoliko baza, među kojima i iz Incirlika.

index.hr

Tagovi:
tačno.net
Autor 25.7.2015. u 09:32