Orban:”Migranti su otrov koji mi nećemo progutati”

tačno.net
Autor 27.7.2016. u 09:39

Orban:”Migranti su otrov koji mi nećemo progutati”

Mađarski premijer Viktor Orban nazvao je dolazak migranata u njegovu državu “otrovom” i ponovio da ne žele udovoljiti nijednom zahtjevu za azil.

“Kome trebaju migranti neka ih uzima. Nama oni ne trebaju i Europa nas ne može prisiliti jer i jučerašnji tragični događaji u Normandiji i ubojstvo svećenika pokazuju da svaki doseljenik predstavlja opasnost po sigurnost države u koju dođe i potencijalnog terorista. Za nas migracija nije rješenje, ali je problem. Primanje migranata nije lijek nego otrov koji ne trebamo i nećemo progutati”, rekao je Orban u Budimpešti prilikom jučerašnjeg susreta s austrijskim kancelarom Christijanom Kernom, javlja The Guardian.

Za razliku od Hrvatske koja je potpisala sporazum s EU o obveznoj kvoti migranata koje mora zbrinuti, Mađari na čelu s Orbanom ne žele potpisati taj sporazum i najavljuju referendum za 2. listopada na kojemu očekuju da se građani izjasne protiv ulaska migranata u zemlju.

Orban je podržao i Donalda Trumpa, republikanskoga kandidata za američkoga predsjednika navodeći da je njegova vanjska politika “dobra za Mađarsku a i cijelu Europu” te je tako postao prvi državnik koji je javno podržao jednog od američkih predsjedničkih kandidata.

index.hr

tačno.net
Autor 27.7.2016. u 09:39