Osmero povrijeđeno u napadu ispred džamije u Francuskoj

Stefa
Autor 3.7.2017. u 07:53

Osmero povrijeđeno u napadu ispred džamije u Francuskoj

Osam je osoba ozlijeđeno, uključujući i sedmogodišnju djevojčicu, u oružanom napadu maskiranih muškaraca u nedjelju kasno navečer ispred džamije u francuskom gradu Avignonu, izvijestili su lokalni mediji.

Kako prenosi list La Provence, svjedoci su vidjeli da su dvojica maskiranih muškaraca, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, a drugi puškom, parkirali ispred džamije oko 22,30 sati i počeli pucati na mnoštvo koje je upravo odlazilo.

Policija isključuje da se radi o terorističkom činu, a lokalno tužiteljstvo radi na teoriji da je pucnjava dio rata između lokalnih bandi.

Najmanje je četvero od ozlijeđenih stajalo pred džamijom, dok je sedmogodišnju djevojčicu pogodio šrapnel dok je sjedila s obitelji u stanu na drugom katu. Nitko nije ozbiljno ozlijeđen.

Prije samo nekoliko dana jedan je muškarac spriječen u pokušaju da se automobilom zabije među ljude koji su stajali ispred džamije u pariškom predgrađu Creteil.

Muškarac koji je prije dva tjedna kombijem namjerno naletio na grupu muslimanskih vjernika blizu džamije u sjevernom dijelu Londona, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, uhićen je i optužen za “ubistvo iz terorističkih pobuda”.

 

N1

Stefa
Autor 3.7.2017. u 07:53