Otpušten režiser ceremonije otvaranja OI zbog opaske o holokaustu

RSE
Autor 22.7.2021. u 09:48

Izdvajamo

  • Ceremonija otvaranja Igara biće održana u petak, 23. jula, od 13 časova, bez prisustva publike, zbog pandemije korona virusa. Svečanosti će prisustvovati pojedini zvaničnici, gosti i predstavnici medija.

Povezani članci

Otpušten režiser ceremonije otvaranja OI zbog opaske o holokaustu

Foto: ANDRONIKI CHRISTODOULOU

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju otpustili su u četvrtak, 22. jula, režisera ceremonije otvaranja Kentara Kobajašija zbog opaske o holokaustu koju je izveo tokom nastupa u humorističkoj emisiji 1998. godine.

Predsednica Organizacionog komiteta Seiko Hašimoto rekla je da je Kobajaši otpušten dan uoči otvaranja pošto je u svom nastupu iskoristio izraz “Hajde da se igramo holokausta”, prenosi agencija Asošijejted pres (AP).

“Otkrili smo da je gospodin Kobajaši u svom nastupu iskoristio frazu ismevajući istorijsku tragediju. Duboko se izvinjavamo što smo izazvali takav razvoj događaja dan uoči ceremonije otvaranja i što smo izazvali nevolje i zabrinutosti mnogim uključenim stranama kao i ljudima u Tokiju i ostatku zemlje”, rekla je Hašimoto.

Kobajaši se izvinio i naveo da je skeč koji je tada napisao imao i neprimereni sadržaj.

Ceremonija otvaranja Igara biće održana u petak, 23. jula, od 13 časova, bez prisustva publike, zbog pandemije korona virusa. Svečanosti će prisustvovati pojedini zvaničnici, gosti i predstavnici medija.

Početkom nedelje kompozitor koji je radio na ceremoniji otvaranja Keigo Ojamada morao je da podnese ostavku, nakon što su se na društvenim mrežama pojavili navodi da je u detinjstvu maltretirao školske drugove, podseća AP.

RSE

RSE
Autor 22.7.2021. u 09:48