Pad ruskog zrakoplova: London gotovo uvjeren da se radilo o bombi u avionu

tačno.net
Autor 10.11.2015. u 10:59

Pad ruskog zrakoplova: London gotovo uvjeren da se radilo o bombi u avionu

“Puno je vjerojatnije da je u zrakoplovu bila bomba nego obrnuto”, rekao je Hammond za CNN tijekom posjeta Washingtonu gdje se treba susresti s američkim kolegom Johnom Kerryjem

Vrlo je vjerojatno da je član ili pristaša Islamske države postavio bombu u ruski Airbus koji je eksplodirao i srušio se na Sinaju, rekao je u ponedjeljak šef britanske diplomacije Philip Hammond.

 “Puno je vjerojatnije da je u zrakoplovu bila bomba nego obrnuto”, rekao je Hammond za CNN tijekom posjeta Washingtonu gdje se treba susresti s američkim kolegom Johnom Kerryjem.

 “Vrlo je velika vjerojatnost da je Islamska država umiješana”, dodao je britanski ministar.

 Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je u ponedjeljak da postoji mogućnost da je uzrok rušenja ruskog Airbusa u Egiptu 31. listopada teroristički napad a i nekoliko drugih država već danima govori o vjerojatnoj mogućnosti atentata.

 Egipatski ogranak Islamske države rekao je da stoji iza napada na avion u kojem je poginulo 224 putnika i članova posade, uglavnom Rusa.

 “To međutim ne znači da se radi o napadu izrežiranom iz glavnog stožera IS-a”, kazao je Hammond. “To je moglo biti i djelo pojedinca inspiriranog IS-om”, dodao je.

novilist.hr

tačno.net
Autor 10.11.2015. u 10:59