Palestina: Jevrejski ekstremisti ubili bebu, vojska čin nazvala terorističkim

tačno.net
Autor 31.7.2015. u 09:30

Palestina: Jevrejski ekstremisti ubili bebu, vojska čin nazvala terorističkim

Napad ortodoksnih Jevreja koji je razultirao požarom usmrtio je 18-mjesečnu palestinsku bebu u kući na teritoriji Zapadne Obale.

Prilikom napada nekoliko osoba je povrijeđeno, a na zapaljenoj kući u mjestu Kafr Duma ostavljen je osvetnički grafit koji se povezuje sa radikalnim skupinama unutar zajedince ortodoksnih jevreja.

Grupa napada muslimane, kršćane, Jevreje ljevičare i sve druge grupe koje na neki način dovode u pitanje širenje jevrejskih naselja po okupiranim palestinskim teritorijama, prenosi Reuters.

Napad na kuću izvršen je u vrijeme kada su članovi porodice spavali, a požar je zahvatio i susjednu kuću koja je na sreću bila prazna.

“Napad protiv civila nije ništa drugo nego barbarski čin terorizma. Temeljita istraga će pomoći da pronađemo teroriste i privedemo ih pravdi”, rekao je Peter Lerner, glasnogovornik izraelske vojske (IDF).

Ubistvo djeteta dodatno je povećalo tenzije između Jevreja i Palestinaca u vrijeme kada izraelski premijer Benjamin Netanyahu lobira za nastavak kontroverznog programa građenja jevrejskih naselja na okupiranim teritorijama.

Klix.ba

tačno.net
Autor 31.7.2015. u 09:30