Palestinci o Holokaustu: Izrael sada čini iste zločine

tačno.net
Autor 18.4.2015. u 07:46

Palestinci o Holokaustu: Izrael sada čini iste zločine

Kako jedan narod, koji je doživio genocid, može činiti zločine nad drugim ljudima.

Dok se u Izraelu ovih dana održavaju manifestacije u znak sjećanja na Holokaust nad Jevrejima u Drugom svjetskom ratu, Palestinci skreću pažnju svjetske javnosti na zločine koje, kakao kažu, upravo Izrelci posljednjih nekoliko decenija vrše nad njima, javlja Anadolija.

Palestinci jasno poručuju da osuđuju Holokaust nad Jevrejima u Drugom svjetskom ratu, ali napominju kako Izrael slične strahote čini nad njima.

Ibrahim Iyad (47) upozorava da izraelska vojska ubija kako vojnike tako i civile u Palestini.

“Izrael obilježava godišnjicu genocida nad Jevrejima i oštro osuđuje one koji to ne priznaju. Istovremeno, Izrael se ne libi od činjenja sličnih ratnih zločina nad Palestincima. Napadaju svakoga, ne praveći razliku između vojnika i civila. Napadaju djecu, žene, starije osobe.”

‘Ubistva i hapšenja Palestinaca’

Ala Jamal (33) se upitala kako jedan narod, koji je doživio genocid, može činiti zločine nad drugim ljudima.

“Izrael nastavlja s aktivnostima izraelizacije Jerusalema i izgradnje jevrejskih naselja. Na okupiranom teritoriju, bez ikakvog prava, nastavlja sa ubistvima i hapšenjima Palestinaca.”

Ali Jiddeh, Palestinac iz Istočnog Jerusalema, kaže kako Palestinci osuđuju ono što se desilo Jevrejima tokom Drugog svjetskog rata, napominjući kako Izrael isto to danas čini palestinskom narodu.

“Ono što se njima desilo, slično se danas dešava Palestincima. Izrael iste strahote vrši nad nama”, smatra

Agencije

tačno.net
Autor 18.4.2015. u 07:46

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija