Pentagon: Američko oružje možda palo u ruke militanata IS-a

tačno.net
Autor 22.10.2014. u 09:07

Pentagon: Američko oružje možda palo u ruke militanata IS-a

Najmanje jedan od 28 paketa nije pao na planirano mjesto, rekao je glasnogovornik Pentagona admiral John Kirby, no nije mogao potvrditi vjerodostojnost videosnimke koja pokazuje da su ga se domogli militanti

Pentagon je u utorak objavio kako je moguće da je oružje koje je iz zraka dostavila američka vojska, a namijenjeno je kurdskim borcima u Kobaniju, možda palo u ruke militanata Islamske države (IS).

Najmanje jedan od 28 paketa nije pao na planirano mjesto, rekao je glasnogovornik Pentagona admiral John Kirby, no nije mogao potvrditi vjerodostojnost videosnimke koja pokazuje da su ga se domogli militanti.

“Odgovor je kratak…ne znamo”, rekao je Kirby, prenosi dpa.

Središnje američko zapovjedništvo objavilo je u ponedjeljak da je uništilo paket koji nije pao na ciljano mjesto kako bi spriječilo da padne u ruke islamista.

Kirby, međutim, kaže da, iako je paket pogođen, ostaje nejasno je li oružje uništeno i odnosi li se videosnimka baš na tu pošiljku.

Kirbi je također istaknuo da su američki zračni udari oko Kobanija, zajedno s pritiskom kurdskih snaga na kopnu, pomogli da borci IS-a ne zauzmu grad, ali je upozorio da bi unatoč američkoj pomoći grad mogao pasti.

“Stalan pritisak iz zraka i pritisak kurdskih boraca na kopnu značajno su pridonijeli da IS ne zauzme grad. No, to ne znači da je uspjeh zajamčen”, rekao je Kirby, prenosi Reuters.

Dodao je da situacija oko Kobanija ostaje napeta i procijenio da kurske snage kontroliraju veći dio grada.

novilist.hr

tačno.net
Autor 22.10.2014. u 09:07

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija