Počeli međunarodni letovi na glavnom aerodromu u Pekingu

RSE
Autor/ica 3.9.2020. u 10:16

Počeli međunarodni letovi na glavnom aerodromu u Pekingu

Foto: Ng Han Guan (AP)

Glavni međunarodni aerodrom u Pekingu počeo je danas ponovo da prima međunarodne letove iz ograničenog broja zemalja za koje se smatra da su niskog rizika za infekciju korona virusom.

Putnici iz Kambodže, Grčke, Danske, Tajlanda, Pakistana, Austrije, Kanade i Švedske moraju pre ulaska na let da pokažu negativan test nukleinske kiseline na korona virus, rekao je novinarima portparol gradske vlade Su Hedžijan.

Dolazak putnika u Peking će biti ograničen na oko 500 dnevno tokom prvog perioda i svi će morati da budu podvrgnuti dodatnim testovima po dolasku, a posle sledi dvonedeljni karantin, prenosi Beta. Prvi let u novom aranžmanu, Er Čajna CA746 stigao je iz kambodžanske prestonice Pnom Pena nešto pre sedam sati.

Početkom marta svi međunarodni letovi za Peking bili su preusmereni na desetak drugih gradova gde su putnici testirani i procesuirani pre nego što im je dozvoljeno da otputuju u glavni grad Kine.

U Kini nedeljama nije zabeležen novi slučaj infekcije korona virusom a danas je prijavljeno 11 slučajeva, svi su došli iz inostranstva.

Kina je ukupno zabeležila 4.634 umrlih od COVID-19 a ukupno 85.077 slučajeva inficiranja od kada je virus prvi put detektovan u centralnom kineskom gradu Vukanu krajem prošle godine, i posle prerastao u globalnu pandemiju.

RSE

RSE
Autor/ica 3.9.2020. u 10:16