Počeo napad na Sjevernu Koreju: Hakeri srušili internet

tačno.net
Autor/ica 14.3.2013. u 13:50

Počeo napad na Sjevernu Koreju: Hakeri srušili internet

Poznato je da na korejskom poluotoku vladaju velike napetosti, a iz Sjeverne je Koreje stigla je vijest o potpunoj blokadi interneta. Iako, osim ljudi u samom vrhu režima, rijetko tko u toj izoliranoj državi ima priliku surfati, ali sijaset stranica koje se nalaze na domeni .kp dosad su ionako prvenstveno služile kao propagandni aparat prema ‘vanjskom svijetu’, ponajprije Južnoj Koreji, a onda i ostatku planeta, prenosi Dnevnik.hr. 

Ruska novinska agencija Itar-Tass javila je kako je u tijeku veliki inozemni hakerski napad, ali ne precizira odakle je krenuo, tko ga je organizirao ni što vlasti u Pjongjangu rade ne bi li ga osujetile. Dopisnik Glasa Amerike iz Seula Steve Herman na svom profilu na Twitteru izvijestio je  kako je srušena cijela domena .kp te da blokada traje već dva dana. Kako se navodi, jutros se dio stranica vratio na mrežu, no ubrzo su opet pale.

Stranice službene novinske agencije KCNA, čiji su serveri locirani u Japanu te se nalaze na japanskoj domeni, funkcioniraju normalno, no vijesti su posljednji put osvježene jučer.

tačno.net
Autor/ica 14.3.2013. u 13:50