Policajac u St. Louisu ubio muškarca koji je najavljivao “crnu revoluciju”

tačno.net
Autor 19.4.2015. u 09:04

Policajac u St. Louisu ubio muškarca koji je najavljivao “crnu revoluciju”

Policija u okrugu St. Louisa nije objavila je li muškarac bio crn, piše agencija Reuters u subotu. Podsjeća da je u studenome velika porota odbacila optužnicu protiv policajca koji je pucao u nenaoružana crnca i ubio ga u Fergusonu

Policajac je ubio 23-godišnjeg mladića koji se zatvorio u kuću i najavljivao »crnu revoluciju« u predgrađu St. Louisa, odakle su ranije krenuli prosvjedi i proširili se Sjedinjenim Državama protiv nekažnjavanja policajaca lakih na obaraču prema afroameričkim građanima.

Policija u okrugu St. Louisa nije objavila je li muškarac bio crn, piše agencija Reuters u subotu. Podsjeća da je u studenome velika porota odbacila optužnicu protiv policajca koji je pucao u nenaoružana crnca i ubio ga u Fergusonu, predgrađu St. Louisa zbog čega su organizirani veliki prosvjedi diljem SAD-a.

Najnovije ubojstvo dogodilo se u Jenningsu, mjestu između Fergusona i St. Louisa.

Prema policijskom izvješću, policajac je stigao na poziv žene čiji se sin, Thaddeus McCaroll zatvorio u kuću naoružan nožem i govorio o »crnoj revoluciji«.

Policija tvrdi da se nije odazvao pozivima na pregovore i nakon dva sata napetosti izašao je iz kuće s nožem u jednoj i Biblijom u drugoj ruci te je odbio baciti oružje i umjesto toga napao policajce koji su zatim otvorili vatru.

Istraga je u tijeku.

novilist.hr

tačno.net
Autor 19.4.2015. u 09:04