Policija pokušava otkriti identitet plave djevojčice

tačno.net
Autor 19.10.2013. u 17:16

Policija pokušava otkriti identitet plave djevojčice

Policija pokušava otkriti identitet plave djevojčice koju su pronašli u romskom naselju te DNK analizom ustvrdili da nije u rodu s osobama koje su tvrdile da su joj roditelji.

Četverogodišnja Maria pronađena je u jednom grčkom romskom naselju, a nakon što je otkriveno da nije u rodu s obitelji s kojom je živjela, policija je objavila njezinu fotografiju ne bi li što lakše pronašli njezine roditelje, objavio je BBC.

Policija vjeruje da je djevojčica žrtva otmice ili trgovanja ljudima te se obraćaju međunarodnoj zajednici jer izgledom sliči na ljude koji su porijeklom iz sjeverne i istočne Europe.

Kada je dovedena u humanitarnu udrugu u kojoj se sada nalazi ‘Smile for the Child’ bila je uplašena i zapuštena, ali dobrog zdravlja. Navodno su je Romi koristili da bi prosila na cesti.

Djevojčica je pronađena nakon što je policija upala u romsko naselje u blizini Farsale, u potrazi za drogom i oružjem. Pri tom su policajci primijetili djevojčicu svijetle puti, plave kose i zelenih očiju. Kada su zatražili dokumente od nje i druge djece koju su zatekli u kući, ispalo je da je žena koja je tvrdila da joj je majka, rodila 6 djece u 10 mjeseci.

‘Djevojčica je možda oteta iz bolnice ili je se odrekla njezina biološka majka. Za sada nemamo prijavljen nestanak djeteta ove dobi u Grčkoj. Stoga smo putem Interpola zatražili pomoć u drugim europskim gradovima’, rekao je Vassilis Halatsis, ravnatelj policije provincije Thessalia.

Muškarac i žena pod čijom je skrbi bila djevojčica su uhićeni zbog sumnje u otmicu maloljetnice.

tačno.net
Autor 19.10.2013. u 17:16