Poništen proces policajcu optuženom za ubojsto crnca u Baltimoreu

tačno.net
Autor 17.12.2015. u 10:20

Poništen proces policajcu optuženom za ubojsto crnca u Baltimoreu

Poništenje procesa je iznenadni preokret koji potvrđuje složenost i osjetljivost slučaja koja ocrtava jaz imeđu crne zajednice i policije u nekim američkim gradovima. Cijela luka Baltimorea je čekala odluku 12 porotnika, 5 muškaraca i 7 žena koji su u ponedjeljak poslijepodne počeli zasjedati

Proces američkom policajcu Williamu Porteru zbog ubojstva crnog mladića Freddija Graya poništen je u srijedu jer se porota nije uspjela dogovoriti o presudi.
Sudac Barry Williams koji je vodio suđenje, poništio je proces, što se događa rijetko u američkoj kaznenoj proceduri.

Velika porota u Baltimoreu podigla je optužnice protiv ukupno šest policajaca povezanih sa smrću mladića od ozljeda u policijskom pritvoru koja je izazvala nasilne prosvjede u tom gradu.

Agent William Porter, (26), optužen je za ubojstvo iz nehata, teški napad, nemar i povredu dužnosti u slučaju Graya koji je preminuo u travnju ove godine. Grayeva smrt je u travnju izazvala pobunu i sukobe s policijom u Baltimoreu te prosvjede širom zemlje.

Poništenje procesa je iznenadni preokret koji potvrđuje složenost i osjetljivost slučaja koja ocrtava jaz imeđu crne zajednice i policije u nekim američkim gradovima. Cijela luka Baltimorea je čekala odluku 12 porotnika, 5 muškaraca i 7 žena koji su u ponedjeljak poslijepodne počeli zasjedati.

novilist.hr

tačno.net
Autor 17.12.2015. u 10:20

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija