Popularnost Angele Merkel u padu posle napada u Nemačkoj

tačno.net
Autor/ica 5.8.2016. u 09:32

Popularnost Angele Merkel u padu posle napada u Nemačkoj

Nemačka kancelarka Angela Merkel značajno je izgubila na popularnosti, uglavnom zbog svoje politike prema izbeglicama, pokazala je u četvrtak objavljena anketa sprovedena posle više napada u Nemačkoj.

Anketa televizije ARD je pokazala da je 47 odsto ispitanih izrazilo zadovoljstvo radom Merkelove, što je čak 12 procentnih poena manje u odnosu na podršku koju je kancelarka imala u julu, prenela je agencija AFP.

To je drugi najgori rezultat Merkelove otkad je 2013. ponovo izabrana na funkciju nemačke kancelarke, a najgori je zabeležen u februaru ove godine, kad se samo 46 odsto izjasnilo da je zadovoljno Merkelovom.

U najnovijoj anketi, samo 34 odsto ispitanih je reklo da je zadovoljno ili veoma zadovoljno vladinom politikom “otvorenih vrata” prema izbeglicama.

To je najniži procenat otkad je pitanje podrške izbegličkoj politici u oktobru uvršteno u mesečnu anketu televizije ARD.

Radi poređenja, čak 65 odsto anketiranih je reklo da je nezadovoljno tom politikom.

Sa druge strane, popularnost konzervativnog premijera Bavarske i oštrog kritičara izbegličke politike vlade u Berlinu, Horsta Zehofera, porasla je za čak 11 procentna poena na 44 odsto.

RSE

tačno.net
Autor/ica 5.8.2016. u 09:32