Porošenko pozdravio prekid vatre, bez incidenata posljednja 24 sata

tačno.net
Autor 12.12.2014. u 11:29

Porošenko pozdravio prekid vatre, bez incidenata posljednja 24 sata

“Ne možete zamisliti u kojoj mjeri je to za mene važno. To je prvi puta da mi nije rečeno da je tijekom noći ubijen ili ranjen ukrajinski vojnik”, dodao je

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko pozdravio je u petak prekid vatre u Ukrajini, nakon 24 sata bez ijednog incidenta, što je prvi put u sedam mjeseci, priznajući ipak da je primirje vrlo krhko.

“Imam pozitivne informacije. Danas su prvi puta u posljednjih sedam mjeseci prošla 24 sata  tijekom kojih smo imali pravi prekid vatre u Ukrajini”, rekao je Porošenko tijekom službenog posjeta Australiji. “Ne možete zamisliti u kojoj mjeri je to za mene važno. To je prvi puta da mi nije rečeno da je tijekom noći ubijen ili ranjen ukrajinski vojnik”, dodao je.

Prekid vatre proglašen u utorak na istoku Ukrajine, četvrti u osam mjeseci, izgledao je ozbiljno narušen dva dana nakon što je proglašen, kada je vojska u četvrtak objavila da su tri njezina vojnika ubijena a osam ranjeno u 24 sata.

Međutim, po ukrajinskom predsjedniku, otad nije bilo ni mrtvih ni ranjenih. “Sve je ipak vrlo krhko”, kazao je. Novi mirovni pregovori trebali su se održati ovaj tjedan u Minsku ali su odgođeni i zasad nije utvrđen novi datum njihova održavanja.

novilist.hr

tačno.net
Autor 12.12.2014. u 11:29

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija