Porošenko sazvao žurni sastanak šefova sigurnosti

tačno.net
Autor 4.11.2014. u 10:08

Porošenko sazvao žurni sastanak šefova sigurnosti

Ukrajinski predsjednik Peter Porošenko sazvao je za utorak žurni sastanak svojih šefova sigurnosti kako bi razmotrili nove načine borbe protiv separatističkih izazova na istoku, nakon pobunjeničkih izbora koje ne priznaje Kijev i Zapad

Ukrajinski predsjednik Peter Porošenko  sazvao je za utorak žurni sastanak svojih šefova sigurnosti kako bi razmotrili nove načine borbe protiv separatističkih izazova na istoku, nakon pobunjeničkih izbora koje ne priznaje Kijev i Zapad.

Kijev smatra da bi to moglo moglo stvoriti novi “hladni rat” u postsovjetskoj Europi jer to i dalje prijeti teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, koja je izgubila nadzor nad svojim Krimskim poluotokom u ožujku, kada je Krim pripojen Rusiji.

U priopćenju, ukrajinski predsjednik je osudio separatističke izbore na istoku zemlje “izbornu farsu” te ponovio da je Rusija prekršila dogovor iz Minska koji je trebao otvoriti put za rješenje separatističkih problema.

Bijela kuća je također osudila izbore nazvavši ih “nelegitimnim i takozvanim izborima te upozorila kako će povećati gospodarske sankcije Rusiji ako Moskva nastavi i dalje kršiti sporazum iz Minska.

novilist.hr

tačno.net
Autor 4.11.2014. u 10:08