Potraga za crnom kutijom Novi trag u potrazi za nestalim zrakoplovom

tačno.net
Autor 7.4.2014. u 09:18

Potraga za crnom kutijom Novi trag u potrazi za nestalim zrakoplovom

»To je očito jako obećavajući trag«, rekao je Angus Houston, voditelj australske agencije koja koordinira potragu, na konferenciji za novinare u Perthu

SYDNEY – Australski dužnosnici objavili su u ponedjeljak da su u Indijskom oceanu detektirali nove akustične signale koji odgovaraju crnim kutijama nestalog Boeinga 777 Malaysia Airlinesa.

»To je očito jako obećavajući trag«, rekao je Angus Houston, voditelj australske agencije koja koordinira potragu, na konferenciji za novinare u Perthu.

Houston je kazao da su dva signala detektirana u moru kod sjeverozapadne australske obale. Prvi put brod koji traga za zrakoplovom signal je primao 2,5 sata prije nego je izgubio kontakt. Kada se okrenuo, ponovno ga je uhvatio na 13 minuta.

»To bi moglo odgovarati signalima uređaja za snimanje podataka o letu i uređaja za snimanje razgovora u kokpitu«, rekao je, dodajući da će za potvrdu trebati nekoliko dana. »Još nismo pronašli zrakoplov«, istaknuo je.

Malezijski Boeing 777 nestao je 8. ožujka s 239 putnika i članova posade.

Bude li signal preciznije lociran, olupinu pokušat će se pronaći na morskom dnu ronilicom Bluefin 21, rekao je, napominjući da je riječ o području koje se nalazi na dubini od 4500 metara, što je krajnji domet te ronilice.

Australski brod Ocean Shield pretražuje more 300 nautičkih milja od mjesta na kojem je kineski patrolni brod Haixun 01 navodno uhvatio signal na frekvenciji koja odgovara crnoj kutiji. Taj trag također se istražuje.

HINA

tačno.net
Autor 7.4.2014. u 09:18