Potvrđeno da je pronađen dio nestalog malezijskog aviona

tačno.net
Autor 7.10.2016. u 10:00

Potvrđeno da je pronađen dio nestalog malezijskog aviona

Foto: Reuters

Dio krila aviona nađen na ostrvu Mauricijus u Indijskom okeanu pripada nestalom avionu kompanije Malaysia Airliney na letu 370, saopštili su danas malezijski i australijski zvaničnici.

Dio zakrilca nađen je u maju, a analizirali su ga stručnjaci australijske agencije za sigurnost u saobraćaju, koja predvodi potragu za avionom.

Istražitelji su preko dijela broja nađenog na ostatku letjelice povezali taj dio s nestalim avionom Boeing 777, saopštila je australijska agencija.

Malezijski ministar saobraćaja Liou Tiong Lai potvrdio je informaciju.

Avion sa 239 putnika i članova posade nestao je 8. marta 2014. na letu iz Kuala Lumpura u Peking. Od tada je na obalama Indijskog okeana nađeno nekoliko dijelova olupine aviona koje je izbacila voda, ali do sada nijedan nađeni dio nije pomogao da se odredi tačna lokacija najvećeg dijela aviona koji je ostao pod vodom.

Istražitelji zbog toga ne mogu da nađu crne kutije koje bi pomogle da se utvrdi uzrok pada aviona i zašto je toliko skrenuo s kursa.

Očekuje se da pretraga zone od 120.000 kvadratnih kilometara Indijskog okeana bude završena do decembra. Po završetku te pretrage, ako ne budu pronađeni novi dokazi, potraga za nestalim avionom će biti okočana.

N1

tačno.net
Autor 7.10.2016. u 10:00