Potvrđeno: Sirijski režim stoji iza bombaških napada u Turskoj!

tačno.net
Autor 12.5.2013. u 11:11

Potvrđeno: Sirijski režim stoji iza bombaških napada u Turskoj!

Turski ministar unutarnjih poslova Muammer Gueler izjavio je da su izvršitelji dvostrukog bombaškog napada u subotu u turskom gradu Reyhanliju na granici sa Sirijom povezani s organizacijama bliskim sirijskom režimu, izvijestila je turska televizija TRT

Ljudi i organizacija koji su izveli napade su identificirani. Utvrđeno je da su povezani s organizacijama koje podržavaju sirijski režim i njegovim obavještajnim službama’, izjavio je Gueler na konferenciji za novinare, izvijestio je TRT na svojim internetskim stranicama.

Zamjenik turskog premijera Besir Atalay, koji je također bio na konferenciji za novinare u Antakyji, gardu blizu Reyhanlija, precizirao je da počinitelji nisu došli s druge strane granice nego iz Turske. ‘Po našim informacijama, počinitelji dolaze iznutra’, rekao je Atalay, dodavši da se broj ubijenih u napadima sada povećao na 43.

Dva automobila napunjena eksplozivom eksplodirala su u subotu pred uredom gradonačelnika i poštom u Reyhanliju, mjestu od 60.000 stanovnika u provinciji Hatay, smještenom osam kilometara od sirijske granice. U eksplozijama su po dosadašnjim podacima ubijene 43 osobe, a ranjeno je više od stotinu.

tačno.net
Autor 12.5.2013. u 11:11

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija