Predavanje Nj.E. Mangala Samaraweera: Demokracija, pomirenje i razvoj – vizija nove Šri Lanke

tačno.net
Autor 6.9.2016. u 09:31

Predavanje Nj.E. Mangala Samaraweera: Demokracija, pomirenje i razvoj – vizija nove Šri Lanke

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) u okviru ciklusa predavanja „EU i svijet“ organizira predavanje Nj.E. Mangala Samaraweera, ministra vanjskih poslova Šri Lanke sa naslovom Demokracija, pomirenje i razvoj – vizija nove Šri Lanke u srijedu, 7. septembra/rujna 2016, u 16.00 sati u hotelu »Lev«, 13. sprat, dvorana »Grad«, Vošnjakova 1, Ljubljana.

Mangala Samaraweera je ministar vanjskih poslova Šri Lanke od 12. januara 2015. Na toj funkciji također je bio od 2005-2007. Dolazi iz poznate političke obitelji sa juga otoka. Kao ministar je sudjelovao u trema vladama (kao ministar za komunikacije, pošte i medije, kao ministar za zračni promet i kao ministar okoliša i prostora).

U svom predavanju će ministar Samaraweera predstaviti stajališta do nekih ključnih pitanja vanjske politike Šri Lanke i pogled na izazove sa kojim se danas suočava. Također će govoriti o stanju demokracije, pomirenju i razvoju na Šri Lanci i o viziji za novu Šri Lanku.

Pred predavanjem će prof. dr. Ernest Petrič, potpredsjednik Savjetodavnog odbora Međunarodnog instituta IFIMES i bivši predsjednik Ustavnog suda Republike Slovenije, visokom gostu uručiti priznanje instituta »za doprinos pomirenju i suživotu različitih skupina na Šri Lanki«.

Predavanje će biti na engleskom jeziku, poslije predavanje slijedi razgovor, kojeg će voditi dr. sci. Zijad Bećirović i Bakhatyar Aljaf.

Prenos uživo LIVESTREAM na linku: http://www.ifimes.org/en/livestream

Tagovi:
tačno.net
Autor 6.9.2016. u 09:31

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija