Pronađen nestali zrakoplov AirAsie, krhotine i tijela plutaju u blizini indonezijske obale

tačno.net
Autor 30.12.2014. u 10:25

Pronađen nestali zrakoplov AirAsie, krhotine i tijela plutaju u blizini indonezijske obale

Više od 40 tijela pronađeno je u zoni nestanka aviona kompanije “Er Azija” u Javanskom moru, saopštile su vlasti Indonezije. “Na osnovu podataka koje je objavio vojni radio, posada sa vojnog broda `Bung Tomo` izvukla je 40 tijela”, izjavio je portparol nacionalne mornarice Manahan Simorsangkir. Tijela su uočena tokom posmatranja iz vazduha, a potom su prebačena na brod indonezijske mornarice. AP je prenio da na tijelima nije bilo pojaseva za spasavanje.

Krhotine koje su u utorak otkrivene u Javanskom moru pripadaju nestalom zrakoplovu AirAsije, kazao je za francusku agenciju AFP dužnosnik indonezijskog ministarstva prometa.

“Za sada možemo potvrditi da je to Air Asia i ministar prometa uskoro će tamo otići”, kazao je ravnatelj uprave za zračnu plovidbu pri ministarstvu prometa Djoko Murjatmodjo.

U blizini indonezijske obale u utorak su uočene crvene i bijele krhotine zrakoplova koji se srušio u plitke vode. Zrakoplovi Indonesia AirAsije imaju trup zrakoplova obojan u crvenu i bijelu boju.

Airbus A320-200 sa 162 putnika i članova posade nestao je po lošem vremenu u nedjelju prijepodne na letu iz inodnezijskog grada Surabaye za Singapur.

Indonezijske zrakoplovne snage otkrile su u blizini indonezijske obale u moru predmete poput prsluka za spašavanje, sjedala u zrakoplovu i tobogana za hitnu evakuaciju iz zrakoplova, kazao je u utorak glasnogovornik indonezijskih zračnih snaga.

“Žuti predmet mogao bi biti prsluk za spašavanje i sjedalo,” kazao je Hadi Tjahjanto.

“Uočeni su i metalni komadi koji bi mogli biti dijelovi zrakoplova.”

Zapovjednik u zrakoplovstvu Dwi Putranto kazao je kako je uočen dugači narančasti predmet za kojeg se vjeruje da je tobogan za evakuaciju.

“Ukupno je oko 10 malih i velikih predmeta”, kazao je.

Indonezijski mediji, koji prenose vojne izvore, javljaju i da je u blizini zapadne obale Kalimantana otkriveno i jedno tijelo, no za sada nema službene potvrde.

 

index.hr

tačno.net
Autor 30.12.2014. u 10:25